Investitia in implanturi mamare nu mai este o raritate si foarte multe femei constientizeaza necesitatea acestei masuri. Un san voluptos si apropiat de perfectiune atrage atentia si admiratia celor din jur si totodata poate creste stima de sine.
Implanturile mamare sunt de doua tipuri si in functie de varianta aleasa, chiar si in cazul in care acestea se sparg, continutul lor nu va dauna organismului.
Recuperarea de dupa operatia de implant mamar nu dureaza foarte multe zile, iar daca pacienta respecta toate indicatiile medicului de specialitate, se va bucura curand de rezultatele obtinute, revenind la activitatile de odinioara.
Exista o serie de contraindicatii inaintea unui implant mamar, mai ales pentru categoriile speciale de cliente. Astfel, in cazul in care acestea sufera de dermatomiozita, lupus eritematos sau diverse infectii, se recomanda evaluarea alternativelor si evitarea unei astfel de interventii inainte de a fi prea tarziu. Pacientele care sufera de hipersensibilitate la copri straini, prezinta un neoplasm mamar in tratament sau sunt insarcinate sunt sfatuite sa renunte la implanturi mamare.
Printre complicatiile care pot aparea dupa o operatie de implanturi mamare si numara: hematomul, infectia, seromul, iar pacienta trebuie sa le semnaleze de indata ce le identifica. Contractura capsulara este o alta varianta de complicatie, alaturi de modificarea sensibilitatii areolelor. Dintre toate acestea, contractura capsulara este cea mai grava complicatie. Aceasta consta in incapsularea implantului in jurul testului conjuctiv si este influentata adesea de cat de recidiva este pacienta. Din pacate, la ora actuala, acest fenomen este inca sub investigatie si poate aparea chiar si la cativa ani de la efectuarea interventiei, fara a putea fi evitat de dinainte. Un alt risc postoperatoriu este influentarea alaptarii daca pacienta urmeaza sa aibe copii dupa operatie.
In cazul in care pacienta este sanatoasa si nu prezinta niciun risc, atunci se poate discuta despre posibilitatile de implanturi mamare dintre care poate alege. Exista doua tipuri, cele siliconice, respectiv cele cu ser fiziologic. Forma si marimea implanturilor vor fi stabilite impreuna cu medicul specialist.
Toate aceste riscuri sunt discutate cu medicul de specialitate si pentru le a reduce se vor face o serie de analize care confirma starea de sanatate a pacientei inainte de interventie.
De cele mai multe ori pacientele evita sa apeleze la implanturi mamare si opteaza pentru procedura de lipofilling sani. Aceasta varianta este des aleasa si in cazul reconstructiilor mamare ca urmare a cancerului de san.
Marirea sanilor prin introducerea implanturilor cu gel siliconic coeziv este o varianta foarte des utilizata datorita unei serii de avantaje. Printre acestea se numara: forma anatomica perfecta a sanului, lipsa de riscuri asociate cu aceasta procedura, rezistenta in timp a implanturilor si textura vascoasa a siliconului care va impiedica curgerea acestuia in cazul unei fisuri.
O alta varianta de marire a sanilor este prin injectarea cu propria grasime. Aceasta consta in recoltarea grasimii de la pacient si injectarea acesteia, fara a avea loc o interventie chirurgicala.
Marirea sanilor folosind propriile resurse face parte din medicina regenerativa si nu prezinta niciun fel de risc. Asa-zisul implant este format din grasimea personala si celulele stem din sange si urmeaza a fi introdus in san. Este posibil ca doza injectata sa fie absorbita de organism pe parcursul timpului si astfel dupa 1 an de zile pana la 70% din implant va fi retinut in organism.
Clinica Zone Medical Estet, coordonata de Dr. Eugen Turcu, este locul ideal pentru chirurgie plastica si estetica. Pentru mai multe detalii despre implant mamar pret va puteti programa la un consult, iar echipa de medici specialisti va sta la dispozitie cu echipamente moderne si foarte multa experienta.