Cel mic mănâncă singur?

Momentul în care cel mic a ajuns la capacitatea și dorința de a mânca singur este unul ce trebuie încurajat la maximum și de care părinții trebuie să profite din plin pentru ca acesta să fie stimulat, dar și pentru priveliștea frumoasă pe care această acțiune o oferă prin faptul că reprezintă începutul autonomiei pentru cel mic. Desigur, pe lângă aspectul plăcut pe care această perioadă în implică, intervin și părțile negative de care părinții trebuie să țină cont: spațiul în care mănâncă, curățenia de după, vasele din care mănâncă. Este absolut necesar ca în preajma bebelușului să nu se afle vesele ce se pot sparge sau pot accidenta corpul acestuia prin părțile tăioase pe care le au.

În această privință este important ca alegerea produselor cu care interacționează în mod direct copilul să se facă într-o manieră atentă, ținând cont de vârsta sa și de dorința de a cunoaște obiectele. Pentru acest lucru este utilă o  farfurie silicon bebeluși care să permită manipularea cu ușurință a acesteia de către cel mic, dar să și ofere o siguranță cu privire la integritatea corporală.

Alegerile pentru bebeluși le fac, în mod normal părinții, fiind persoanele ce stau cel mai mult în preajma celor mici și care le cunosc cel mai bine nevoile, în funcție de experiențele trăite. În cumpărarea unui produs, aceștia vor urmări satisfacerea mai multor necesități, printre care și diversificare la bebeluși, iar pentru asta există anumite produse realizate atât pentru momentul în care hrănirea se face acasă, cât și în alte spații, precum farfurie auto-diversificare portabilă. Avantajele acestor produse este ușurința cu care pot fi folosite, ele fiind alcătuite din materiale de calitate, modul simplu de a fi curățate după utilizare (se poate apela la mașina de spălat vase) și aspectul estetic ce atrage și menține atenția celor mici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*