Mastopexia, operatia de ridicare a sanilor

Operatia de ridicare a sanilor este o procedura chirugicala ce implica ridicarea si remodelarea sanilor. Integrat acestei operatii se poate recurge si la micsorarea areolei mamare.

La acest tip de operatii recurg in general  persoanele care, odata cu varsta, sufera de pierderea fermitatii acestora sau chiar si la persoane mai tinere, sanii cazuti se datoreaza unei greutati prea mari pe care pielea o poate suporta.

Operatia de mastopexie ajuta la recapatarea formei din tinerete, se poate corecta de asemenea si pozitia, iar in anumite cazuri unde este necesar un plus de volum se poate apela de asemenea la implantul mamar.

Persoanele cu sanii lasati tind sa sufere anxietati datorate nemultumirii de sine sau chiar dureri de coloana din cauza greutatii ce trebuie suportate de catre aceasta, iar o astfel de operatie ajuta la recapatarea increderii in sine, la recapatarea formei dorite a sanilor, cat si a sanatatii generale: eliminarea durerilor de coloana.

Persoanele cu sanii mici dar lasati beneficiaza de rezultatele cele mai bune in comparatie cu sanii foarte mari care in timp pot suferi aceeasi problema si anume dupa cativa ani sanii foarte voluminosi se pot lasa.

De aceea se recomanda in orice tip de operatie estetica la sani sa nu se faca abuz de marime si sa se respecte proportiile corpului si trasaturile genetice, altfel riscati sa fiti mereu nemultumite de aspectul sanilor dumneavoastra.

Doctorul intotdeauna va va recomanda marimea ideala in conformitate cu corpul dumneavoastra si e de preferat sa ascultati de aceste recomandari pentru a obtine rezultatele mult dorite.

Dupa interventia de ridicare a sanilor vor ramane cicatrici diferite fata de simplul implant mamar pentru ca procedura de ridicare implica mai multe operatii: incizia  in jurul areolei, incizie pe verticala pentru extragerea surplusului si remodelarea sanului si incizia sub san, in santul mamar.

Femeile care isi doresc sa aiba un copil dupa efectuarea unui astfel de tip de operatie trebuie sa stie ca o astfel de operatie nu afecteaza sub nicio forma alaptarea, insa prim marirea acestora vor afecta pozitia si cicatricile sanilor. De aceea recomandam sa discutati cu doctorul dumneavoastra toate detaliile pentru a primi raspunsurile necesare in luarea celei mai bune decizii.