Obiectiv: Productivitate în muncă

În urmă cu câteva săptămâni acceptam o provocare care-mi putea aduce mai multe beneficii pe plan profesional, practic deveneam mult mai productiv. Încă de la început am dat-o în bară, din bară-n bară până când, inevitabil, fără să-mi mai pun în plan alte schimbări, am ajuns să mă trezesc la ora 05-06, ceea ce mă mulţumeşte şi mă ajută enorm în “meseria” pe care o practic de câţiva ani.

Pe lângă toate acestea, miercuri, pe 14 Noiembrie mi-am propus ca într-o săptămână să muncesc ceva mai mult, să mă zbat mai mult să câştig o anumită sumă de bani, însă ceea ce m-a ajutat şi mă ajută în continuare să progresez şi să ating acel target a fost să mă mint că-mi voi cumpăra un nou laptop, ceva mai performant decât cel pe care-l deţin acum. Încă sunt în dubii cu privinţă la achiziţionarea unui laptop nou, dar presimt că nu-mi voi lua altul, cel puţin nu după ce reuşesc să-mi ating target-ul, şi ştiu că voi reuşii, iar dacă voi reuşii o dată, voi putea să o fac şi a doua oară şi a treia şi aşa mai departe.

De multe ori nu am motivaţia necesară pentru a face un lucru “azi” şi amân pe mâine, şi amân şi amân până când observ că a trecut o bucată bună de timp şi eu nu am realizat mare lucru. De acum înainte, când vreau să îmi ating un venit lunar activ, voi muncii mai mult sau mai puţin de o jumătate de lună, iar răsplata va fi, ei bine, o jumătate sau mai mult de lună în care să nu fac nimic, deşii sunt conştient că în minim două săptămâni nu am cum să fac nimic, deci voi avea de câştigat mai mult.

Mai există iar o tehnică foarte mişto, dacă-mi amintesc eu bine în cartea “Începe cu ce nu-ţi place” scrisă de Brian Tracy am găsit tehnica “Doar Azi”. Această tehnică este inversul celei în care amânăm lucrurile pe ziua de mâine. De exemplu, dacă astăzi trebuie să scriu cinci articole şi nu am chef, o să zic că le voi scrie mâine, ei bine, cu tehnica “Doar Azi”, o să scrii acele articole astăzi şi mâine nu vei mai face nimic, iar a doua zi aplici aceeaşi tehnică şi vei devenii mult mai productiv în ceea ce faci.

Sper ca experienţa mea să ajute pe cineva pentru a devenii mai productiv şi sper să capăt cât mai multă experienţă în acest domeniu astfel încât să vă povestesc din propria experienţă şi să pot ajuta câteva persoane interesate de dezvoltarea personală şi nu numai.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*