Partenerul perfect îți va satisface toate nevoile

Unul dintre miturile cele mai consacrate atunci când vine vorba despre iubire este faptul că sufletul tău pereche va avea grijă să îți satisfacă toate nevoile, plăcerile, curiozitățile. Desigur, partenerul „perfect” va face toate acestea, dar unde se găsește perfecțiunea, în afara basmelor?  Expectanțele inconștiente pe care le dezvoltăm ca urmare a propriului egoism sunt sursa unei părți semnificative din dezamăgirile pe care considerăm că le crează partenerul.

Ecuația este simplă: îl cunoaștem, distorsionăm imaginea reală într-una imbogățită de dorințele noastre, nu transmitem modificările de percepție pe care le-am acumulat, așteptăm ca partenerul să își dea singur seama, iar în lipsa comunicării apare dezamăgirea. Resentimentul și impulsul de a fi dezamăgiți de o persoană intervine în conștient atunci când nu reușim să acceptăm faptul că suntem direct responsabili pentru amăgirile pe care le creăm cu privire la persoana de lângă noi. In fapt, de cele mai multe ori, nu suntem dezamăgiți de acțiunile partenerului, ci de expectanțele pe care sinele le  dezvoltă în ceea ce îl privește.

Este foarte ușor să spunem „mă simt dezamăgit de tine” când în realitate nu ne putem asuma dezamăgirea pe care singuri am creat-o în lipsa comunicării. Este o linie foarte subțire pe care, deseori, o depășim din cauza neasumării și a egoismului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*