Sfaturi despre sacourile de damă

Deși consacrate de mult timp în sfera sexului masculin, sacourile au început să prindă atât de mult contur în lumea femeilor, încât acestea le adaptează în ținutele lor chiar și pe cele destinate exclusiv bărbaților. Partea frumoasă este atunci când aceste combinații ies chiar bine și femeia ce poartă o astfel de piesă vestimentară apare extrem de impunătoare și totuși feminină în spațiul public. O combinație paradoxală, ce-i drept, dar la care femeile s-au adaptat extrem de bine, dorind să testeze cele mai dure limite ale modei. Totuși, cele care doresc o apariție elegantă, fără să ajungă în extreme stilistice, au optat de cele mai multe ori către sacouri damă, dat fiind și numărul imens de modele pe care creatorii le-au pus la dispoziție în ultimii ani.

Cum se asortează sacourile?

Sacourile sunt piese vestimentare care completează o ținută, astfel că vor pune punctul pe „i” în ținuta pe care o porți. Nu este un accesoriu și nici o piesă ce poate fi neglijată; sacoul trebuie ales cu atenție și în deplină conformitate cu celelalte articole pe care le-ai ales până în acel punct. Deși aceste sacouri damă reprezintă o formă de reprezentare a eleganței, nu pot fi purtate doar cu rochii, fuste sau pantaloni office. Sacourile merg foarte bine și într-o ținută în care este inclusă o pereche de jeans, însă este important să urmăriți în ce mod se schimbă aspectul outfit-ului din momentul în care ați îmbrăcat sacoul și în ce direcție vă îndreptați stilul. Dacă simțiți că ceva este incomplet, cu siguranță este vorba despre accesorizare. Sacourile nu impun expres un mod de a le accesoriza, însă nu încărcați ținuta cu foarte multă informație; sacourile  cu mânecă lungă nu au nevoie de detalii suplimentare și nesemnificative în zona încheieturii.

Când pot fi purtate sacourile?

Locurile în care aceste articole vestimentare pot fi purtate nu sunt puține, acesta fiind și motivul pentru care femeile aleg în ultimul timp să achiziționeze cât mai multe sacouri damă. O ieșire la un restaurant cu prietenii sau cu partenerul se îmbină perfect cu un outfit care are în componență un sacou. Puteți opta pentru o rochie de seară nu foarte extravagantă, cu model simplu, o cămașă cu o fustă sau o pereche de pantaloni evazați.

De asemenea, la birou, sacourile sunt extrem de purtate pentru că oferă femeii o alură de seriozitate. În acest context pot fi adaptate cu o pereche de pantaloni office sau o rochie feminină, iar în picioare o pereche comodă de pantofi cu toc.

Cum alegeți un sacou?

De dorit ar fi ca atunci când decideți să achiziționați sacouri damă să țineți cont de înălțimea pe care o aveți. Femeile înalte pot purta cu succes un sacou mai lung decât bata pantalonului, însă, indicat pentru femeile mai scunde de înălțime și care nu doresc să poarte toc în momentul în care vor purta acest articol vestimentar să se orienteze către sacouri mai scurte. Culorile sacourile se aleg în funcție de hainele pe care le aveți deja în garderobă sau pe care doriți să le achiziționați și, desigur, în funcție de ceea ce vă avantajează și vă place.