Nu știi cum să decorezi noua locuință? Încearcă unul dintre aceste stiluri!

Nu știi cum să decorezi noua locuință? Încearcă unul dintre aceste stiluri!

Tocmai te-ai mutat la noua ta locuință la care ai visat atâta vreme, iar acum a sosit momentul să o decorezi? Nu ești întocmai hotărâtă la ce stil de design interior să apelezi și ești în căutarea inspirației? Atunci, acest articol este exact ceea ce căutai! De-a lungul său vei găsi 3 idei de amenajare interioară descrise pe scurt, care te vor ajuta să-ți dai seama care ți se potrivește cel mai bine. Urmărește-l până la final pentru a afla mai multe detalii importante!

1. Stilul retro

Fiind un stil ce datează din perioada anilor ‘60-’70, acesta și-a păstrat aceleași caracteristici de-a lungul vremii, fiind unul dintre cele mai râvnite stiluri de design interior. Acesta oferă libertatea de alegere în ceea ce privește îmbinările decorative, neținând cont de reguli stricte. Culorile vii, piesele de mobilier ce nu fac parte din același set, dar care împreună creează un estetic deosebit, lemnul, sticla și plasticul, care sunt nelipsite, și formele atipice descriu cel mai bine acest stil care a reușit să reziste tendințelor schimbătoare ale trecerii timpului.

2. Stilul baroc

În continuare, stilul baroc și-a păstrat, de asemenea, un loc de cinste în topul preferințelor oamenilor. Avându-și originea în Italia, acesta a apărut la finele secolului al XVI-lea, fiind caracterizat de excentricitate și uniformitate. Câteva elemente de decor specifice pentru acest stil de design interior sunt statuile, oglinzile mari, candelabrele strălucitoare și lambriurile sculptate, așadar dacă ești atrasă de stilul de viață luxos, atunci, fără doar și poate, stilul baroc este ceea ce cauți.

3. Stilul industrial

Nu în ultimul rând, stilul industrial este destul de prezent în designurile interioare, chiar și în prezent. Acesta combină materiale precum oțelul și lemnul, având pereții compuși din cărămizi precum o hală industrială, după cum spune și numele. De asemenea, corpurile de iluminat metalice suspendate sunt nelipsite din decorul specific al acestui stil de amenajare. Stilul industrial se poate realiza ușor și are un aspect deosebit care îmbină perfect simplitatea cu detaliile specifice, având o paletă cromatică în care predomină culorile reci și neutre.

Așadar, dacă până acum simțeai că nu ai inspirația necesară pentru a-ți amenaja casa, după ce ai parcurs acest articol, cu siguranță ți-ai îndreptat atenția către unul dintre cele 3 prezentate anterior. Nu mai amâna și începe chiar acum demersurile pentru procesul de decorare al locuinței tale exact așa cum ai visat mereu!

Sursă foto: Pexels.com