Implanturile dentare sunt noul standard pentru înlocuirea dinților. Osul aderă la implant, ceea ce oferă suport permanent pentru coroane și proteze. Dacă ar fi să dăm o definiție, un implant dentar este o componentă chirurgicală la interfața cu osul maxilarului sau al craniului pentru a susține o proteză dentară. Un dinte lipsă poate fi înlocuit cu un implant dentar fără tăierea dinților adiacenți. Odată ce implantul este plasat, un pivot este atașat pentru a susține coroana finală.
Pentru a determina dacă aceste implanturi dentare sunt potrivite pentru dumneavoastră, este necesară o consultare la medicul dentist sau oricare alt specialist în acest domeniu. Medicul dentist va examina cu atenție dinții și gingiile, și va evalua densitatea și cantitatea osoasă. Poate implica diferite proceduri specifice, iar în funcție de situația dumneavoastră, medicul stomatolog vă va indica cât va dura întregul proces de tratament, câte întâlniri vor fi necesare și la ce vă puteți aștepta după fiecare procedură.
De ce multe persoane optează pentru un implant dentar
Pierderea unuia sau mai multor dinți conduce la probleme cu mestecarea. Această pierdere poate să vă schimbe dieta și să reduceți aportul nutrițional. În plus, față de aceste probleme grave, pierderea dinților duce la pierderea osoasă. După pierderea unuia sau mai multor dinți, osul maxilarului localizat dedesubt este absorbit din cauza absenței stimulilor. Acest lucru vă poate afecta zâmbetul, dar și forma feței dumneavoastră, făcându-vă să arătați mult mai vârstă.
Coroanele și protezele dentare sunt soluții de estetică pe termen scurt care nu previne pierderea osoasă. Implanturile dentare nu pun în pericol dinții sănătoși. La fel ca dinții naturali, implanturile stimulează osul maxilarului și încetinesc pierderea osului. Din ce în ce mai mult, utilizarea implanturilor dentare reprezintă noul standard pentru înlocuirea dinților pierduți.
Cum se va întâmpla totul pas cu pas
- Planificarea
Medicul dentist va realiza cateva raze X și vă va prezenta radiografia dentară pentru a determina locația ideală pentru implanturi.
- Implantarea
Implanturile dentare sunt introduse în os în timpul unei proceduri relativ nedureroasă. Se alocă o perioadă de vindecare a osului și a gingiei înainte de fixarea bontului dentar si a coroanei. În majoritatea cazurilor, pacientul primește un dinte sau o proteză temporară unită în momentul implanturilor.
- Așezarea unei coroane
Coroana finală este fixată de îndată ce implantul este bine integrat în os.
Majoritatea adulților pot primi implanturi dentare. Adolescenții pot beneficia de aceastea de îndată ce creșterea lor este completă. Este important pentru a vă informa chirurgul dentar despre istoricul dumneavoastră medical. Numai un clinician calificat este în măsură să vă evalueze si să vă indice ce tratament este cel mai indicat situației dumneavoastră și nu în ultimul rând, dacă implanturile dentare vă sunt potrivite.
Sfaturi și indicații în privința implanturilor dentare
- aveți grijă de gingiile dumneavoastră și de maxilar
- fiți mândri de zambetul vostru
- protezele dentare suportate de implanturi sunt stabile și sigure
- reînnoițivă încrederea cu implanturi dentare
- zâmbiți și mâncați orice vă place cu încredere
- de retinut de asemenea că implanturile dentare previn îmbătrânirea prematură
Mulți se întrabă dacă procedura este una dureroasă
Amplasarea implanturilor dentare se realizează sub anestezie locală și este nedureroasă. Durata operației variază în funcție de complexitatea operației, de numărul și de locația implanturilor cât și a volumul osos disponibil. În zilele următoare procedurii, zona din jurul implantului poate fi dureroasă și umflată. Sfatul medicului dentist este să utilizați analgezice și gheață pentru a diminua astfel micile dureri.
Implanturile sunt realizate din titan, cel mai utilizat material în domeniu. Prin urmare, acestea sunt ușoare, durabile și biocompatibile. Implanturile sunt garantate pe viață datorită celor mai ample cercetări din industrie. Contactați medicul dentist sau specialistul din implantologie pentru mai multe informații despre implanturi.
Precauții și contraindicații
Condiția principală este să ai un os sănătos. Pe de altă parte, plasarea unui implant dentar este contraindicată atunci când pacientul prezintă anumite afecțiuni: anumite tipuri de diabet, diferite boli de inimă care vă pot afecta, insuficiență renală, fumat, hipertensiune etc. Orice tratament medical în curs trebuie raportat chirurgului dentar. Vârsta nu este o contraindicație a implantologiei dentare. Cu toate acestea, la copii, este necesar să așteptați sfârșitul creșterii maxilarului (în general, 17-18 ani). Atunci când amplasarea unui implant nu este posibilă, sunt indicate alte soluții: aparat dentar sau punte care se sprijină pe dinții adiacenți.
Astfel spusă, această soluție este în general oferită pacienților de la care au fost extrase unul sau mai mulți dinți. Această soluție face posibilă recâștigarea funcției de mestecat, un confort zilnic mai bun și o estetică dentară de invidiat.
Implanturile dentare vă pot schimba viața. Dacă vă lipsesc mai mulți dinți, implanturile dentare vor fi cele mai bună opțiuni. Prin înlocuirea unuia sau a mai multor dinți, vă veți putea găsi zâmbetul, confortul, încrederea în sine. Ceea ce este mai important, veți avea grijă cu ușurință de sănătatea dumneavoastră orală. Zâmbiți și mâncați orice vă place cu încredere!
Date de contact
- +40 751 051 096
- +40 314 257 954
- [email protected]