Tot ce trebuie sa stii despre tigla metalica

Datorita esteticii perfecte, tigla metalica seamana cu cea clasica. Sunt rezistente la inghet, caldura, furtuni si sunt impermeabile datorita fluxului lateral al fiecarei foi. Acestea sunt usor de asamblat, iar costurile de intretinere sunt minime.

tigla metalica

Avantajele acoperisurilor metalice

Acoperisurile metalice, numite si acoperisuri din otel sau punte din otel, sunt bine cunoscute pentru usurinta si rezistenta, dar acestea nu sunt singurele sale calitati:

Material usor: acesta este unul dintre primele avantaje ale acestui tip de acoperis. Intr-adevar, un metru patrat de tigla metalica cantareste mai putin decat un metru patrat de tigla normal, de exemplu. Avantajul este ca acest tip de acoperis este potrivit pentru renovare, in special pe structuri care sunt deja slabite.

Rezistenta si intretinere: tigla metalica este incombustibila, rezistenta la apa, rezistenta la inghet, UV, vant, muschi si ciuperci. Intr-un mediu adecvat, acest tip de acoperis are o durata de viata foarte lunga. Este proiectata pentru a permite scurgerea usoara a apei, fara a intra in interiorul cladirii.

Estetica: neglijata de mult din cauza esteticii sale, placile metalice sunt acum apreciate pentru sobrietate. Mai mult, cu gama de modele si culori disponibile astazi pe piata, placile metalice s-au putut adapta gusturilor si stilurilor in schimbare.

Usor de instalat: tigla metalica este relativ mai rapid si mai usor de instalat. Cu toate acestea, pentru unele forme si in functie de dimensiunea placilor, se recomanda apelarea la un profesionist. Viata este dura, iar mama natura este mai dificila pentru materialele de acoperis care nu sunt fabricate din otel. Din pacate, acestea incep sa se deterioreze la expunerea daunatoare la razele ultraviolete.

In plus, tigla metalica poate fi instalata pe orice vreme. Dispretuite de majoritatea persoanelor care o asociaza cu tabla, placile metalice sunt totusi populare in regiunile muntoase, in special in proiectele de renovare, datorita caracteristicilor lor mecanice si usurintei lor de instalare si utilizare.

Cu toate acestea, tigla metalica a fost conceputa pentru a rezista conditiilor meteorologice extreme si a arata noua pentru intreaga sa viata. Alegerea materialului pentru acoperis depinde de preferintele estetice individuale si de constrangerile bugetare, precum si de caracteristicile regionale. Costul initial al instalarii unui acoperis din tigla metalica poate fi mai scump in comparatie cu alte materiale de acoperis.

Cu toate acestea, banii pe care ii economisiti ca proprietar vor fi la fel de importanti, deoarece alegand acest tip de material, nu va trebui sa va faceti griji pentru asta, deoarece acoperisul dumneavoastra va fi cea mai buna alegere pentru casa ta. In plus, o tigla metalica va infrumuseteaza casa si ii sporeste valoarea de revanzare.