Magazin fizic sau magazin online?

Multi anteprenori la incep de drum se gandesc care este cea mai buna solutie pentru viitorul lor magazin. Cele doua tipuri pe care le puteti realiza sunt magazinele fizice sau online. Fiecare are avantaje si dezavantaje, insa dupa o cercetare amanuntita veti realiza faptul ca magazinele online au o vizibilitate mult mai crescuta, mai ales daca apelati la un serviciu de creare website specializat.

Magazinele fizice au observat o scadere a numarului de vanzari in ultimii ani, lucru ce se datoreaza faptului ca tehnologia a evoluat semnificativ, fiind mult mai usor pentru cei interesati sa caute si sa gaseasca produsele si serviciile dorite la preturi competitive chiar din confortul casei. In acest fel un magazin online este recomandat de specialisti, putandu-va ajuta sa va dezvoltati brandul cu costuri mult mai reduse fara a mai fi necesara cumpararea sau inchirierea unui spatiu fizic.

Pentru un magazin online veti avea nevoie de o firma specializata pentru creare website, putand expune unui public mult mai larg portofoliul de produse sau servicii. Cu ajutorul acestuia veti putea vinde chiar si international, marindu-va astfel sansele de a va creste vanzarile in cel mai scurt timp.

Magazin fizic vs magazin online

Inainte de a incepe aceasta calatorie anteprenoriala, trebuie sa aveti in vedere cum sunt intreprinse cele doua tipuri de magazine pentru a lua cea mai buna decizie. Un magazin online va avea nevoie de creare website inainte de a incepe sa vindeti produsele si serviciile pentru a expune doritorilor tot ceea ce aveti de oferit.

  1. Plata chiriei lunare

Un magazin fizic va avea nevoie de un spatiu special, de multe ori inchiriat intr-o zona cu vad comercial. De multe ori aceste spatii au o chirie mult prea mare, putandu-va pune in pericol bugetul lunar stabilit. Cu ajutorul unui profesionist, veti avea posibilitatea de creare website la un pret scazut fara sa va mai cheltuiti o parte importanta din buget pe chirie.

  1. Marketing

Un magazin online va avea nevoie de o strategie de marketing performanta pentru a promova atat site-ul, brandul, cat si produsele sau serviciile pe care le aveti. Dupa procedura de creare website va fi necesara expunerea acestuia si pe platformele de social media, bloguri si asa mai departe pentru a fi gasit mai rapid de catre viitorii clienti, avand acces in acest fel la un numar mai mare de clienti fata de un magazin offline, nefiind restrictionat astfel din punct de vedere geografic.

  1. Vizibilitate mai mare

Este bine- cunoscut faptul ca un magazin fizic este restrictionat din punct de vedere al vanzarilor, cat si al vizibilitatii. Acesta ofera de multe ori sansa de a a trage cumparatorii stradali de pe o raza foarte mica, insa cu ajutorul unui serviciu de creare website nu veti mai avea restrictii in privinta limitarilor geografice. Mai ales daca aveti un SRL (societate cu rapundere limitata) veti putea evolua mai rapid, avand optiunea de a vinde si international.

 

In ziua de astazi timpul este limitat, trendurile avand o durata mult mai scurta de a fi consumate, de aceea trebuie sa actionati rapid pentru a nu pierde o sansa importanta pentru business-ul dumneavoastra. Un magazin online trebuie sa beneficieze de serviciile unei firme profesioniste de creare website pentru a se putea diferenta mai usor fata de competitie si sa acorde o incredere mult mai mare viitorilor si actualilor clienti.