Ghidul complet al autoturismelor de vânzare: Cum să găsești mașina ideală?

autoturisme de vânzare

Eşti în căutarea unei maşini noi şi vrei neapărat să fie una ideală pentru tine? Maşina ideală depinde de ce îşi doreşte fiecare şofer, dar şi de buget sau de nevoile reale ale clienţilor. Să găseşti rapid maşina ideală nu este uşor, dar dacă eşti atent la detalii şi ţii cont de câteva criterii esenţiale ai toate şansele să o ai în garaj mai repede decât te aştepţi.

Maşina ideală este maşina pe care o poţi folosi oricând doreşti, are dotările ideale şi funcţiile la care visai, dar şi un preţ bun pentru ce oferă. Găsirea maşinii ideale este de multe ori o misiune imposibilă care devine o misiune cu rezultat garantat când bifezi următoarele criterii esenţiale în alegerea unei maşini de vânzare excelente:

Gândeşte-te ce fel de autoturisme de vânzare ai nevoie, la ce o vei folosi. Alegerea şi găsirea maşinii ideale vor începe de fiecare dată cu stabilirea clară a tipului de maşină dorit şi cu găsirea motivaţiei pentru a cumpăra maşina de vânzare.

Dacă ai o familie numeroasă se va justifica o maşină mai mare, un 4×4, un SUV, dacă însă nu foloseşti prea des maşină şi nu ai o familie foarte mare, mergeţi rar cu ea, o maşină obişnuită, pentru oraş, pentru drumuri în vacanţă este suficientă.

Este important să ştii şi la ce vei folosi noua ta maşină. Alege maşina în funcţie de cât de mult timp o vei folosi şi pe ce fel de teren, şosele, pe unde vei merge cu ea.

Stabileşte clar un buget pentru maşina de vânzare. După ce ştii clar ce fel de maşină ai nevoie şi la ce o vei folosi, unde anume, cât de des, te gândeşti la buget. Maşinile de vânzare sunt destul de scumpe mai ales dacă vrei şi dotări şi cu funcţii, accesorii moderne, vrei maşini de ultimă generaţie, nou apărute pe piaţă. Este nevoie de un buget consistent ca să ai maşina ideală.

Stilul de viaţă, căutarea online şi test drive cu autoturisme de vânzare

Foloseşte instrumente de căutare on-line. Ai motoare de căutare, site-uri care integrează ofertele de la mai mulţi parteneri, agregatoare de conţinut, ai şi site-uri cu anunţuri care oferă filtre şi motoare de căutare puternice şi simplu de folosit.

Comparatoarele on-line sunt de departe cele mai bune dacă vrei să faci o alegere corectă şi să găseşti rapid maşina ideală. Compari şi preţurile, vezi cele mai bune reduceri şi oferte de pe piaţă tot on-line şi în doar câteva minute ai deja o listă de trei sau patru variante ideale de autoturisme de vânzare.

Gândeşte-te la stilul tău de viaţă. De cât spaţiu ai nevoie, cât de mult vei folosi maşina pentru navetă, pentru deplasări care se repetă zi de zi, este mai important confortul sau eficienţa, vrei maşini sport mai degrabă decât unele clasice. Stilul de viaţă va dicta şi alegerea maşinii ideale.

Ia în considerare şi asigurarea pentru autoturisme de vânzare. Nu cumpără maşina până nu ai clar şi costurile cu asigurările. Fii atent la motor, la capacitatea sa, la tipul de maşină pentru că ele vor determina şi valoarea finală a asigurării plătite. Cu cât ai o maşină mai puternică, cu atât va creşte şi asigurarea şi chiar impozitarea pe ea. Nu uita şi de costurile cu reparaţiile ulterioare.

Testează maşinile din lista scurtă. După ce ai o listă scurtă cu maşini de vânzare pe care ţi le-ai dori este bine să mergi la un test drive.

Aşa vezi cum se descurcă în situaţii reale, cât de uşor se conduc, cum se comportă pe şosea, în trafic. Atenţie la acceleraţie, la confort, suspensii, la frânare, pornire de pe loc, la motor şi la sunetele scoase, la simplitatea virajelor sau a manevrării pe porţiuni de drum mai dificile.

Recenzii şi expertiza avizată, alegeri între maşina clasică şi maşina electrică

Decide între maşina clasică, pe benzină, motorină şi maşina electrică. Compară avantajele celor două tipuri de maşini şi optează de fiecare dată pentru varianta eco-friendly, adică pentru maşina electrică, asta dacă ai şi banii necesari şi îţi doreşti să conduci o astfel de maşină. Maşinile electrice te ajută să faci şi economii, sunt silenţioase, au autonomie bună şi sunt la fel de sigure şi de simplu de condus precum o maşină obişnuită.

Caută recenzii şi păreri despre autoturisme de vânzare vizate. Este foarte important să vezi şi ce spun proprietari sau cei care au condus deja maşinile pe care ţi le-ai dori. Găseşti recenzii în on-line, pe forumuri, în social media, pe site-urile vânzătorilor.

Părerile rudelor, prietenilor care deţin deja maşina ideală la care visezi de ceva timp vor cântări foarte mult când vrei să îţi cumperi maşini de vânzare. Poţi să mergi să vezi maşina şi să te convingi dacă merită sau nu banii tăi dacă apelezi la rude şi prieteni.

Discută şi cu un expert, mecanic cu experienţă. Nu începe procesul de achiziţie a maşinii dorite până nu porţi o discuţie şi un un mecanic, cu un expert. Poţi cere o evaluare a maşinii, să mergi cu el să vezi maşina pe care o vei cumpăra, ca să îţi dai seama dacă este o achiziţie bună pe termen lung sau te mai gândeşti şi cauţi mai departe maşina ideală de vânzare.