Delectează-te cu cea mai bună cafea în fiecare dimineață – WebCoffe.ro

Ai ocazia să te răsfeți cu cea mai aromată cafea care îți va face ziua mai energică și mai plină de viață. Cafeaua este un lichid de culoare neagră, este amară și ușor acidulată, având un efect stimulant la oameni datorită conținutului de cafeină. Este una dintre cele mai populare băuturi și se poate consumă în diferite forme.

Cafeaua este o băutură care nu conține calorii și contribuie la completarea necesarului de substanțe minerale ca fier, potasiu, magneziu și mangan. De asemenea, cafeaua este un furnizor important de vitamine cum ar fi niacina, o vitamină din grupul B, care este răspunzătoare de aportul de energie, vitamina E, vitamina C și vitamina B6.

Descoperă cea mai mare gamă de cafea potrivită pentru tine în doar câțiva pași

Alege cafea boabe 100% arabica sau amestec cu cafea robustă pentru espressoarele de cafea. Cafeaua arabica este de calitate superioară și se distinge prin aromă, gust delicat cu arome de fructe și flori. Cafeaua robustă se distinge prin tărie, cremă bogată, gust profund.

Puteți observa foarte ușor că este o cafea de înaltă calitate, concepută pentru baruri și restaurante. Cea mai prestigioasă cafea se importează din Indonezia. Boabele de cafea sunt calitative, în proporții echilibrate pentru a oferi un espresso aromat, cu tărie potrivită și cu o cremă consistentă.

O gamă variată de produse pe WebCoffee.ro

Una dintre cele mai apreciate cafele, fără îndoială este cafeaua Lavazza. Este perfectă pentru iubitorii de cafea mai puțin amăruie, cu ușoare note de miere și migdale. Cafeaua Lavazza, cu o aromă plăcută și gustul senzațional transformă fiecare ceașcă de cafea într-o adevărată plăcere!

Dacă sunteți în căutarea unei cafele premium, care să vă ofere o aromă inconfundabilă și armonioasă, cafeaua Davidoff este ceea ce căutați. Această cafea conține unele dintre cele mai bune boabe de cafea culese din America de Sud care oferă un gust unic cafelei.

Mai mult decât atât, cafeaua poate fi folosită nu numai ca băutură, ci este recomandată şi pentru uz extern, împotriva mirosurilor neplăcute lăsate de usturoi, ceapă sau peşte pe mâini. Se masează palmele cu zaţ de cafea, pe care apoi îl îndepărtăm prin clătire cu apă călduţă. De asemenea, cafeaua este folosită şi pentru păstrarea strălucirii părului şi a pielii, prin aplicarea unei măşti naturale din cafea.

Procesarea cafelei – drumul de la fruct la boaba de cafea

Pentru a ajunge boabe, fructele de cafea trebuie să fie procesate. Modul în care cafeaua e procesată poate avea efecte drastice asupra ceștii și de aceea se acordă o importanță din ce în ce mai mare acestei etape. Metodele de procesare diferă de la țară la țară, dar principalele sunt procesarea cu apă – prin metoda umedă se obține cafeaua spălată. Denumirea comercială a cafelei spălate este „milds”. Fructele de cafea, sunt introduse în bazine speciale cu apă unde are loc înlăturarea pulpei care înconjoară boabele.

Prin metoda uscată se produce cafeaua naturală. Această metodă constă în expunerea la soare a fructelor de cafea pe suprafețe plane din beton, unde sunt lăsate timp de două sau trei săptămâni și mișcate manual în mod constant. Pentru a proteja fructele de vremea rea în timpul nopții, de temperaturi scăzute sau rouă, acestea sunt strânse în grămezi și acoperite cu prelate.

Prajirea este un proces termic ce transformă boabele de cafea verde în boabe de culoare maro închis, aromate. Prăjirea determină modificări fizice ale boabelor de cafea: greutatea este redusă cu 16%, se dublează în volum, sunt eliberate uleiurile eterice din boabele de cafea, substanțe care atribuie în final cafelei culoarea, aroma, parfumul, gustul și savoarea specifice. Procesul de prăjire este supravegheat de degustători.

Măcinarea este ultima operație prin care cafeaua trebuie să treacă înainte de a fi efectiv consumată. Măcinarea cafelei se face cu o râșniță de cafea. Cu cât timpul de pregătire al cafelei este mai mic, cu atât cafeaua trebuie să fie mai fin macinată. Astfel, în cazul în care se pregătește cafeaua cu o cafetieră, aceasta trebuie măcinată mai mare, deoarece timpul de contact dintre apa și cafea este mai mare, în timp ce cafeaua pregatită la filtru, ibric sau cu un espresor, trebuie să fie mai fin macinată, întrucât prepararea ei durează în jur de 20 secunde.

CONTACT

Comenzi: 0726 788 555 / 0729 037 973

Strada: NEGOIU, NR. 41, SECTOR 3, BUCURESTI

Program de lucru: L-V 08:30-17:00

Web Coffee SRL

CUI: RO38443200

Reg. Com.: J23/5533/2017