Despre protecția copiilor în mașină și în curte

Cei care dețin permis de conducere sunt conștienți de riscurile care pot apărea în trafic și devin mult mai atenți la anumite aspecte decât înainte să aibă acest privilegiu de a conduce un autoturism. Pentru că sunt cei mai importanți din viața noastră, copiilor trebuie să le acordăm o atenție sporită chiar și în timpul condusului, iar cea mai bună variantă este să consultăm site-urile de specialitate care oferă spre vânzare scaune auto copii și bebeluși 2019 pentru că sunt cea mai sigură soluție pentru a-i proteja pe cei mici. Mersul cu mașina este o adevărată aventură în ultima perioadă și trebuie, de cele mai multe ori, să facem eforturi mai mari decât de a ne proteja de propriile greșeli, ci trebuie să-i ferim și pe cei mai puțin atenți sau care nu iau acest obicei în serios ori se urcă sub influența alcoolului la volan. Nu este deloc o joacă de copii și consider că ar trebui să devină mult mai dificil demersul prin care obții un permis de conducere, cu mult mai multe teste și condiții. Astfel putem evita nenorocirile de pe șosele și salvăm viața multor pietoni și conducători auto de bună credință care respectă regulile negreșit.

Iar despre copii este o adevărată poveste despre care am putea scrie. Părerea mea personală este că acordăm mult prea puțină atenție pe lucrurile care contează cu adevărat în viața lor, iar pentru detalii ne implicăm mult prea mult. Educația din trecut era mult mai sănătoasă pentru că transforma copilul în unul responsabil, cu bun simț și care știa să se protejeze de anumite pericole și evita de cele mai multe ori situațiile care pot deveni de-a dreptul neplăcute. Termenul de parenting nici nu exista și nu era nevoie de așa ceva pentru că toți părinții știau lucrurile esențiale despre a crește un copil și copii erau mult mai ascultători și crescuți liber.

S-au înmulțit situațiile și când copiii se accidentează și în curte. Deoarece sunt mult prea atașați de calculatoare, tablete și telefoane, urmăresc foarte multe materiale video sau joacă jocuri video din care învață niște lucruri care nu sunt de aplicat în viața de zi cu zi. Acum câțiva ani, când era la modă un sport numit parkour, toți copiii încercau să reproducă ceea ce au văzut la idolii lor din mediul online, care erau niște profesioniști antrenați pentru a executa anumite mișcări pe care un copil obișnuit nu le poate executa. În copilăria noastră abia ne jucam în balansoare și leagăne pentru copii, iar acest lucru ni se părea cel mai plăcut și distractiv, iar acum foarte puțini mai obișnuiesc să facă asta.

Părinții din ziua de astăzi au o misiune mult mai grea și trebuie să fie mult mai atenți. Odată cu trecerea timpului și evoluția tehnologiei, pericolele pentru copii s-au înmulțit, iar atenția tutorelui trebuie să fie mai sporită. Mediul virtual poate aduce multe efecte negative, de aceea ar trebui să fim atenți și cu ceea ce fac ei în fața unui computer sau a tabletei pe care o oferim doar din dorința de a scăpa de responsabilitatea de a-i purta de grijă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*