Îmi iubesc părul și sunt convinsă că nu sunt deloc singura femeie care are aceste sentimente pentru podoaba capilară. Părul este prețios pentru noi femeile și trebuie să îl îngrijim și răsfățăm mereu pentru a arăta conform dorințelor noastre.
Recunosc că nu am avut mereu această obsesie pentru păr, însă mai făceam din când în când o mască cu ulei de ricin și cine mai știe ce foloseam la timpul respectiv. Recent, de când am trecut drastic de la roșcat la blonde balayage, m-am apucat de strâns, acumulat, salvat, citit și memorat informații prețioase despre ingrediente care ajută părul să se însănătoșească și să-i redea vitalitate.
Am început să folosesc foarte multe porduse naturale dar în prealabil și produse profesionale din comerț.
După decapaj am început să fiu foarte atentă la ce produse folosesc, deoarece fiecare păr are personalitate și anumite cerințe în funcție de problemele pe care le întâmpină zilnic datorită factorilor interni și externi.
Azi vă spun despre masca naturală pe care o prepar eu pentru a veni în ajutorul părului meu deteriorat, greu de aranjat și lipsit de strălucire. Dacă vă regăsiți în cele spuse de mine, cu siguranță această mască vă este de ajutor.
Pentru început, avem nevoie de câteva ingrediente care cu siguranță se află prin casa noastră: un ou, ulei de ricin, ulei de cocos, miere și puțin balsam de păr sau mască de păr din comerț. Masca de păr pe care eu o folosesc în acest amestec este de la Kerastase Elixir Ultime și o folosesc în amestec pentru a scoate mai ușor oul și mierea din păr în momentul spălării. Nu este obligatoriu să puneți mască Kerastase sau de orice alt fel, puteți să omiteți acest pas însă eu prefer să pun.
Eu pun de regulă ingredientele în următoarea ordine:
- un gălbenuș de ou
- o lingură de ulei de ricin
- o lingură de ulei de cocos
- o linguriță de miere
- puțină mască de păr Kerastase
Doarece părul meu are o lungime medie, cantitățile acestea îmi sunt suficiente. Pentru cele care aveți părul mai lung, este ușor să aproximați cam de ce cantități aveți nevoie.
După ce amestecați bine toate aceste ingrediente, masca va arăta ca în imaginea de mai jos și o puteți aplica pe rădăcini, lungime și puțin pe vârfuri. Despre timpul de acționare nu pot să vă zicdecât că eu am lăsat-o două ore, timp în care mi-am făcut treaba… deci rămâne la atitudinea voastră intervalul de timp în care o lăsați să acționeze, dar niciodată sub o oră.
ngredientele din mască sunt destul de ușor de procurat. Uleiul de cocos eu l-am achiziționat din Cora, uleiul de ricin de la farmacie, mierea este cumpărată din supermarket, iar masca Kerastase Elixir Ultime pe care o recomand din toată inima, am achiziționat-o de pe eMag!
Masca o fac cam odată pe săptămână, iar în cursul unei săptămâni îmi spăl părul aproximativ de trei ori.
Dacă știți alte măști pe care le-ați încercat și au dat rezultate, nu ezitați să lăsați un comentariu cu ingredientele și modul de preparare!