Actualizarea anumitor aplicatii creaza confuzii

Windows 11 Competition

Cand Windows 11 se va lansa la sfarsitul acestui an, va aduce un magazin Microsoft revizuit, dar, desi se pare ca vor exista unele remedieri binevenite si noi caracteristici, Microsoft nu reuseste sa descopere ceea ce concurentii sai au un succes atat de mare.

Windows 11 Microsoft Store va suporta acum aplicatii construite pe mai multe platforme diferite, nu doar UWP, iar acest lucru inseamna ca aplicatiile traditionale Windows (cunoscute sub numele de Win32) pot fi descarcate acum direct din Magazinul Microsoft, impreuna cu aplicatiile .NET, Java si de asemenea web.

Aceasta este o veste buna, deoarece va face cautarea si descarcarea programelor pentru a rula in Windows 11 mai usor si mai sigur (deoarece aplicatiile vor fi verificate probabil de Microsoft), precum si cresterea numarului de aplicatii din Microsoft Store – care a fost una dintre cele mai mari probleme cu acesta, in comparatie cu magazinele de concurenta App Store si Google Play de pe dispozitivele iOS si respectiv Android.

Cu toate acestea, dupa cum arata cele mai recente rapoarte Windows, se pare ca Windows 11 Microsoft Store ar putea avea o avertizare destul de dezamagitoare – deoarece aplicatiile Win32 nu vor primi actualizari prin intermediul magazinului – si acest lucru ar putea crea disconfort.

Alerte pentru actualizari

Cu aplicatiile UWP (Universal Windows Platform) pe care le instalati, daca dezvoltatorii lanseaza o actualizare, veti fi alertat in Microsoft Store si puteti actualiza rapid si usor toate aplicatiile de pe computerul dvs. prin intermediul Magazinului.

Cu toate acestea, Microsoft a confirmat ca aplicatiile Win32 nu vor face acest lucru. In schimb, dupa ce ati instalat-o din Microsoft Store, aplicatia va trebui sa fie actualizata separat de catre dezvoltator – fie din interiorul aplicatiei, fie descarcand actualizari de pe site.

Asta inseamna ca astfel pierde unul dintre avantajele cheie ale instalarii aplicatiilor printr-un magazin de aplicatii precum cel gasit in Windows 11, deoarece face ca mentinerea aplicatiilor actualizate sa devina mai complexa, mai ales atunci cand aveti multe aplicatii instalate.

De asemenea, aplicatiile Win32 se vor simti un pic ca lucruri de mana a doua, comparativ cu UWP.

Magazinul Microsoft are nevoie de mult mai multa munca

De la lansarea sa ca Windows Store cu Windows 8 in 2012, Microsoft Store re-branded a reprezentat un esec jenant in comparatie cu magazinele de aplicatii rivale de pe MacOS, iOS si Android si, in timp ce Microsoft face unele schimbari binevenite dar nu suficiente.

Cea mai mare problema cu Microsoft Store a fost lipsa de aplicatii. Apple App Store si Google Play au mii de aplicatii, Microsoft Store a suferit de o lipsa sensibila de aplicatii.

Dezvoltatorii ar putea deja sa-si execute programele in Windows destul de usor. Spre deosebire de iOS si Android, care sunt „gradini cu ziduri”, ceea ce inseamna ca puteti descarca aplicatii numai prin magazinele de aplicatii, Windows este o platforma mai deschisa.

Aceasta inseamna ca puteti instala aplicatii de oriunde – inclusiv DVD-uri, stick-uri USB si site-uri web.

Acest lucru este bun pentru dezvoltatori, deoarece va este usor sa va puneti aplicatia la dispozitia utilizatorilor Windows (deoarece nu trebuie sa treceti prin cercuri de certificare pentru a obtine aprobarea pentru un magazin de aplicatii) si este bine pentru utilizatori, deoarece le ofera mult mai multe optiuni si control asupra aplicatiilor pe care le instaleaza pe dispozitivele lor.

Cu toate acestea, este rau pentru Microsoft, deoarece inseamna ca exista putine stimulente pentru dezvoltatori pentru a-si face aplicatiile disponibile pe Microsoft Store, mai ales in trecut, cand ar trebui sa creeze o noua versiune UWP a aplicatiei lor.

In plus, din cauza lipsei de aplicatii, este mai putin probabil ca utilizatorii sa deschida Microsoft Store.

Prin deschiderea Magazinului Microsoft pentru aplicatii non-UWP, ar trebui sa contribuim, speram, la incurajarea mai multor aplicatii care sa fie puse la dispozitie acolo.

Aplicatiile Android vor veni, de asemenea, in Magazinul Microsoft, crescand si mai mult cantitatea de aplicatii disponibile.

Ideea unui magazin de aplicatii de tip restrictiv in Windows 11, are sens pentru unii utilizatori pentru ca ofera un mod convenabil de a gasi aplicatii si, odata cu verificarea aplicatiilor de catre Microsoft, ar trebui sa insemne ca este dificil sau chiar imposibil sa strecori virusi in magazin.

Impiedica oamenii sa mearga pe site-uri web si sa descarce aplicatii de pe site-uri web neplacute si poate ajuta la asigurarea instalarii celei mai recente versiuni.

De asemenea, va poate ajuta sa mentineti acele aplicatii actualizate, ceea ce este intotdeauna important deoarece adauga noi functii, remediaza erorile si solutioneaza orice problema de securitate.

Cu toate acestea, daca Microsoft nu va permite actualizarea aplicatiilor Win32 prin Microsoft Store, inseamna ca vor pierde aceasta functie cheie.

Un lucru care face ca aceste magazine de aplicatii sa merite este usurinta lor de utilizare.

Cu toate acestea, daca anumite aplicatii din Microsoft Store nu au aceleasi caracteristici ca si alte aplicatii, acest lucru poate duce la confuzie si frustrare.

Mai rau, daca unele aplicatii sunt actualizate prin intermediul Microsoft Store, dar altele nu, poate fi motivul pentru care unii oameni sa nu isi actualizeze toate aplicatiile.

Asadar, desi suntem incantati sa vedem Microsoft introducand unele imbunatatiri, mai are mult de facut pentru ca magazinul Microsoft sa poata concura cu concurentii sai.