Sfaturi utile despre mentenanța unui frigider

Sfaturi utile despre mentenanța unui frigider

Frigiderul este cel mai mare, dar și cel mai important electrocasnic din căminul tău. El te va ajuta să îți menții alimentele comestibile pentru a le putea consuma oricând îți dorești.

Mentenența frigiderului tău nu este o știință complicată, chiar implică lucruri foarte simple cu care nu trebuie să îți bați capul, dar care vor reuși să prelungească durata de viață a sa.

În cazul în care acest electrocasnic se strică, puteți urmări un ghid reparare frigider sau puteți apela la o echipă de profesioniști care să rezolve această problemă în locul vostru.

Cum să prelungești durata de viață a frigiderului?

  • Garniturile de cauciuc ale frigiderului

Încercă să verifici periodic garniturile, deoarece cele slăbite vor permite aerului să iasă, consumând astfel inutil resursele frigiderului și forțându-l să lucreze mai mult decât ar fi necesar.

Începe prin a curăța graniturile de resturile de mâncare și depunerile de pe ele măcar de doua ori pe an, folosind o periuță de dinți și o soluție pe care o poți prepara chiar la tine în casă: bicarbonat cu apă.

Ca să vezi dacă se închide cum trebuie după curățare, pune o bacontă pe garnituri și închide frigiderul. Iar dacă aceasta poate fi scoasă foarte simplu, va trebui să apelezi la ajutorul unei persoane ce se pricepe cu mentenanța frigiderului. Dacă o scoți greu sau chiar deloc, frigiderul tău este in parametrii optimi.

  • Temperatura constantă

Temperatura din frigiderul tău nu trebuie să depășească niciodată 5 grade celsius, iar congelatorul ar trebui să aibă o temperatură constantă mereu sub 0 grade. Temperaturile ridicate nu te vor ajuta cu absolut nimic și îți și vor afecta durata de viață a electrocansicului.

  • Întreținerea bobinelor

La fel ca și la garnituri, bobinele ar trebui verificate și curățate de doua ori pe an. Bobina de condensare trebuie să fie mereu curățată pentru o bună funcționare a frigiderului. Nu este o chestiune complicată, trebuie doar să îndepărtezi frigiderul de la perete, să dai jos grilajul și să aspiri praful ce s-a depus.

  • Cantitatea de alimente din frigider

Cu cât este mai plin frigiderul, cu atât își va face treaba mai bine. Astfel, dacă nu gătești atât de des, încearcă să-l umpli cu sticle de apă sau sucuri dupa preferințe, fapt ce ajută la menținerea unei temperaturi constante în interiorul său.

  • Schimbarea filtrelor de apă

Dacă ai un frigider mai performant, ce are funcții ca și ice-maker sau dispenser de apă, schimbatul filtrelor după o anumită perioadă va fi foarte necesară. Îți recomand să-l schimbi o data la șase luni sau ori de câte ori scrie în manualul său de utilizare.

Dacă mentenanța corectă a frigiderului nu îți este de ajuns, atunci trebuie să știi că apa ce trece printr-un filtru murdar va avea mai multe reziduri decât dacă nu ar fi fost filtrată absolut deloc.

În cazul unei pene de curent, ține ușile închise, așa că un frigider închis îți va ține mâncarea în siguranță timp de 4 ore, iar congelatorul pentru 48 de ore.